Sossarna vill sänka SL-kortet med 100:-

Valfläsket har börjat. Nu lovar socialdemokraterna i Stockholm att sänka priset på SL-kortet med 100 kr om Stockholmarna röstar ja till Stockholmsförsöket. Samma parti som höjde priset på kortet med 100:- för snart två år sedan!

Vi kan tyvärr konstatera hur avgifterna på kollektivtrafiken blivit en avgift landstinget gärna justerar efter tycke och smak utan någon tanke på konsekvenserna för länets svagare grupper. Går det dåligt för landstinget höjer man SL-kortet en smula och de fattiga får ta smällen. När det går bra igen lovar man guld och gröna skogar för att vinna valet. Trist!

Vi vill se en långsiktig, rättvis politik kring länets kollektiva transporter. Skattefinansiera till 100% – låt de rika och arbetsgivarna ta smällen! Kollektivtrafik är en fråga som måste behandlas utifrån behov och inte konjunkturer.

Läs mer

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.