Plankamedlemmar nedknuffade av miljöpartiet

Söndagen den 12 Mars fastställde Miljöpartiet i Göteborg listorna inför kommunvalet. Planka-medlemmarna Karla Lopez och Linus Waltersson hade av valberedningen och partiets interna provval placerats på valbara platser, men knuffades i sista stund långt ner på valsedlarna av en knapp majoritet på under 20 pers vid söndagens partimöte.

Båda kandidaterna har länge krävt att den lokala partiorganisationen driver nolltaxa i enlighet med partiprogrammet och är kritiska till samarbetet med socialdemokraterna.

Det parti som ofta säger sig vara alternativrörelsens parlamentariska gren har blivit ännu ett administrationsparti. Solidaritet med lägre samhällsklasser och ideologisk drivkraft lönar sig tydligen inte längre inom Miljöpartiet. Särskillt inte när det äventyrar parlamentariska samarbetet med socialdemokraterna. Det handlar tydligen inte längre om att förändra samhället utan om att få vara med och administrera det.

skrivet av: David Levin
F.D. Förbundsstyrelseledamot, Grön Ungdom Riks

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.