SFP lanserar – Vår egen resegaranti!

Stockholms Förenade Pendlare (SFP) som gått främst i ledet i att engagera SL:s trafikanter kring avskedandet av SEKO-klubbordförenden Per Johansson lanserar nu Vår Egen Resegaranti.

Stockholms förenade pendlares pressmeddelande;

Visst är det trist att stå och frysa på perrongen för att SL glömt bort att det då och då blir vinter? Känns det obehagligt att Connex tar vagnar i trafik trots att ingen vet varför de med jämna mellanrum börjar brinna? Tycker du att det är fel att man sparkar personal som påpekar brister i säkerheten istället för att göra något åt problemen? Känns höjda priser, högre spärrar och fler kontrollsystem som en konstig prioritering i sammanhanget? Du är inte ensam!

Vi i Stockholms Förenade Pendlare ser tydligt hur politikernas inkompetens och feghet, genom nittiotalets privatiseringsvåg, öppnat möjligheter för företag som Connex att sänka standard och service, höja priserna, övervaka anställda, hetsjaga fattiga och kompromissa med säkerhet och arbetares rättigheter för att öka sin profit. Allt med landstingsstyrelsens och SL: s goda minne.

Nu har vi tröttnat på misskötseln och fördyringen av vår gemensamma egendom. Vi är trötta på SL: s “resegaranti” som förutsätter att man ständigt har råd att hosta upp flera hundra kronor för en taxiresa. Pengar man nästan aldrig ser röken av i efterhand. Vi är trötta på att betala för nåt vi redan betalt via skattsedeln, men som ändå inte funkar. Vi har tidigare med många andra redan visat vårt missnöje genom att avgiftstrejka. Dessa avgiftstrejker kommer att bli en permanent praktik av oss som använder kollektivtrafiken. Vi varken kan eller vill betala för en rättighet och absolut inte till cheferna på Connex och SL.

Nu vill vi ha våra pengar tillbaka!

Vårt förtroende för makthavarna och entreprenörerna i kollektivtrafiken är noll. Personalen försöker göra ett bra jobb trots omöjliga villkor och det är inte mot dem vi bör rikta vår ilska. Problemen vi möter är makthavarnas ansvar.

Vi vill ha en väl fungerande kollektivtrafik, säker och tillgänglig för alla. Kollektivtrafiken är en absolut förutsättning för att våra liv ska fungera. Hur ska vi annars ta oss till jobb, studier, träning, nöjen, familj och vänner?

Möjligheten att röra sig fritt i vår stad får inte vara ett privilegium utan måste vara en rättighet. En rättighet som rimmar illa med att privatägda företag ska göra vinst på det som borde vara allas. Så låt kollektivtrafiken finansieras gemensamt och skötas av de verkliga experterna: de som jobbar i den och oss som reser med den!

Stockholms Förenade Pendlare

Läs mer

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.