Ny kampanj – 103kr för månadskortet

Stockholms fria tidning uppmärksammar kampanjen

Planka.nu startar en ny kampanj för nolltaxa i kollektivtrafiken. Flygbladet kan du se som PDF på hemsidan. Kontakta oss för att delta i flygbladsutdelningar eller beställ hem ett par stycken gratis genom att skicka din adress till sthlm@planka.nu Vi slänger med några nyproducerade klistermärken också.

Ladda hem flygbladet

Läs pressmeddelandet här:

100 ELLER 3000 KRONOR FÖR SL-KORTET?
ny kampanj från www.planka.nu

Biljettsystemet i kollektivtrafiken är inte lika för alla, låginkomsttagare betalar en oproportionerligt stor del av sin inkomst. Om ordföranden i SLs styrelse Anna Berger-Kettner (s) skulle betala lika
mycket av sin inkomst som en barnskötare skulle hennes månadskort på SL kosta 2098 kronor. Om styrelseledamoten Maria Wallhager (fp) skulle betala lika stor andel som en student handlar det om 3474 kronor.

– Både högern och vänstern har höjt priserna när de suttit i landstingshuset, nu senast var det tidernas största höjning. Politikerna hade nog inte gjort det om de själva drabbats, säger Christian Tengblad, kampanjgeneral på planka.nu

I kampanjflygbladets räkneexempel finns en student och en dagisfröken som skulle ha tjänat bra på att betala lika lite som höginkomsttagarna, men alla som brukar SL-trafiken frekvent och tjänar under 50 000 kronor skulle vinna på nolltaxa.

– Många stockholmare tar sig runt det orättvisa biljettsystemet genom att planka, men lösningen på sikt måste vara att införa avgiftsfri kollektivtrafik , avslutar Christian Tengblad.

Kommentera

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *