Connex registrering av plankare är olaglig

Metro uppmärksammade i lördags (051203) att Connex registrerar alla plankare som åker fast och lagrar personuppgifterna i tio år för att kunna hålla koll på vilka som “har satt plankandet i system” och åkt fast flera gånger. Datainspektionen som granskat Connex fastslår att registreringen är olaglig om den används för annat än bokföring.

Det är inte första gången som det visar sig att Connex för olagliga register. Tidigare i år utredde Datainspektionen det register som Connex förde över sina tidigare anställda och kom fram till att det stred mot personuppgiftslagen. Senast den 28 februari 2006 måste de “upphöra med den otillåtna behandlingen” skriver Datainspektionen i sitt beslut.

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.