Connexvärdarna har inga befogenheter

Stockholms Innerstadspress skriver i den senaste upplagan om de gulklädda connexvärdarna:

” I dag arbetar fjorton team, alltså 28 personer, som service- och betalvärdar. Nästa år kommer styrkan att utökas till 20 team. T-centralen är bemannad morgon till kväll, liksom några andra stationer med mycket trafik. Vid mindre stationer disponeras värdarna runt allt efter behov. Ofta är det spärrvakterna som slår larm om de ser att många tjuvåkare passerar spärrarna. Värdarna placeras sedan utifrån deras rapporter.”

Qorban Arkan som arbetar som värd för Connex intervjuas i Innerstadspress och det är som vi trodde, några skyldigheter eller befogenheter att sätta dit plankare har de inte. ”Vi säger till att de kan få böter. Men om de går vidare kan vi inte göra något, vi har inte de befogenheterna.”

OBS! Ordningsvakter får fortfarande avvisa dig även om de har en gul jacka, kolla om de har ordningsvaktbricka. Dock har ordningsvakterna nästan uteslutande väktarbolagsuniform och inte gul väst.

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.