SL sparkar Connex kontrollanter

De omstridda kontrollerna i tunnelbanan – där Connex använt sig av olagliga metoder – har blivit aktuella igen. SL säger upp kontraktet med Connex och utreder andra lösningar. Våldsmetoderna har kritiserats av både resenärer, poliser och jurister och nu har äntligen SL vaknat och insett att situationen är ohållbar.

Vi hoppas att SL’s prat om att anställa kontrollanter som respekterar alla resenärer och kan hantera konfliktsituationer är på allvar, och att man bara inte använder detta som en ursäkt för att t.ex. anställa fler ordningsvakter i kollektivtrafiken.
Oavsett vilka som tar över kontrollen så kan inte verksamheten längre bygga på olaga frihetsberövande.

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.