Höstkampanjen ute på gatorna!

Nu sätter vi igång med en ny kampanj för rättvisa, trygghet, fri rörlighet och en hållbar trafik för alla!

Varför nolltaxa frågar du dig kanske?

För att det är rättvist!
Som det ser ut nu betalar man mer av sin inkomst när man är fattig, med skattefinansierad kollektivtrafik betalar man efter hur mycket man tjänar. Dessutom är resor till jobbet en del av arbetsdagen som man inte borde behöva betala för.

Det är trevligt och tryggt!
Mycket av oron i kollektivtrafiken har med avgifterna att göra. Busschafförer som blir hotade och rånade, människor som inte har inkomst nog att balansera hyra, mat och resor och tvingas att planka som blir rädda för väktare och kontrollanter. Med nolltaxa slipper man lägga ut pengar på dyra biljettsystem – det nya kostar 75 miljoner – och dyr hantering, samtidigt som förarna kan känna sig säkra och göra det de faktiskt är där för att göra – köra fordonen.

För en fri rörlighet!
Förutsättningen för att leva i länet är att kunna ta sig runt. Detta gäller även om man är låginkomsttagare, inte har något jobb, är student eller visstidsarbetare. Därför ska kollektivtrafiken inte ses som en vara, utan som en rättighet. Allt annat är politik som skapar segregering och ökade klassklyftor.

Trafiken måste vara hållbar!
Istället för att lägga ut miljarder på motorvägsprojekt som bara ökar trafiken och avgaserna behöver vi en ordentlig satsning på hållbar trafik. Att införa avgiftsfri kollektivtrafik är ett argument lämna bilen hemma, vilket leder till en bättre miljö.

Med flygbladsutdelningar, affischer och insändare gör vi vårt inlägg i debatten och med p-kassan förändrar vi dina livsvillkor! Vi ses i kollektivtrafiken!

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.