Fackordförande sparkad

Ordförande för SEKOs klubb 119, Per Johansson, har avskedats av Connex för “illojalitet”. Att vara lojal mot ett företag som struntar i säkerheten för att säkra sina vinstintressen vore förstås vansinnigt, särskilt efter den senare tidens olyckor. Om SEKO hade varit lojala kunde vi haft olyckor med dödsoffer i tunnelbanan.

I och med privatiseringen av driften av kollektivtrafiken så har man infört ett vinstintresse som i slutändan slår mot oss vanliga resenärer. Tunnelbanan hägnas in med spärrar och vakter, den prissätts så att låginkomsttagarna betalar mest och drivs av företag för att dela ut vinst till sina aktieägare.
I en sådan kollektivtrafik är det inte bara de anställda som ska vara illojala, utan även vi trafikanter.
Connex måste dra tillbaka sitt varsel och på längre sikt så ska de privata företagen ut ur kollektivtrafiken.

Länk till Klubb 119: http://www.klubb119.org

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.