Våldet mot busschaufförer ökar

Lokaltidningen Mitt i söderort skriver i veckan under rubriken “Hot och rån tillhör förarnas vardag” om hur våldet mot bussförare, främst i samband med biljett- och kontanthantering, har ökat markant det senaste året. Dubbelt så många bussförare blev hotade under årets fyra första månader som under samma tid förra året.
Bengt Bryungs som är lokal fackordförande vill frånta bussförarna allt ansvar för biljett- och kontanthanteringen och låta detta skötas av kontrollanter istället, han vill även att bussförarnas pausplatser ska läggas på befolkade ställen, så de slipper vara ensamma med kassan mitt i natten, och att man installerar övervakningskameror i alla bussar. Planka.nu värnar självklart också om allas, och då framförallt arbetarnas, trivsel i våran kollektivtrafik. Men vi ser en annan mycket kostnadseffektivare, rättvisare och mindre integritetskränkande lösning på problemet – nolltaxa.

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.