Global kamp för nolltaxa! Rapport från Brasilien

Efter två veckor av protester lyckades Passe Livre-rörelsen stoppa prishöjningen på bussresor i Florianopolis i Brasilien. Den 21 juni tillkännagav borgmästaren, Dario Berger, att man återgår till biljettpriserna som gällde före prishöjningen på 8.8 % som gjordes 30 maj. I 20 dagar blockerade tusentals studerande och vanliga människor så gott som dagligen gatorna i centrala Florianopolis i protest mot prishöjningen på bussresor. Det här var andra gången på ett år som folkets protester stoppade en höjning. Nu kämpar rörelsen för att kommunen ska ta över kollektivtrafiken, med gratis resande för alla som mål.

Prenumerera

Prenumerera på våra nyheter med RSS eller e-post:

Jag vill ha...

Kommentera

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *