Stockholmsungarna plankar

En stor majoritet av ungdomarna i Stockholms stad, närmare bestämt 68%, har plankat det senaste året. Planka.nu har tagit del av samtliga siffror i statistiken från Stockholmsenkäten som vi tidigare har rapporterat om.

Det är inga förvånande siffror men lite roligt att läsa ändå. Bland annat framgår det att gymnasieeleverna i älvsjö plankar minst, “bara” 56% har rest utan biljett i SL-trafiken det senaste året, medan Skarpnäckskidsen leder ligan med 76%.

Men det mest anmärkningsvärda med rapporten är nog rubriken: “Elevers självrapporterade kriminalitet och andra normavvikande beteenden”. Plankning är inte kriminellt och bevisligen inte heller normavvikande.

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.