Östgötatrafiken köpte betalsystem för 75 miljoner.

Östgötatrafiken har den 3 februari köpt ett nytt betalsystem från ATRON electronic GbmH som är ett tyskt bolag. Det nya betalsystemet med ny prissättning kommer vara i bruk 2007. Det gamla systemet som infördes i början av 90-talet med magnetkort ska enligt Östgötatrafiken vara tekniskt
förbrukat. Betalsystemet som kommer att kosta 75 miljoner ska delvis finansieras av östgötatrafikens största ägare landstinget enligt dem själva. Medan vård och omsorg i kommunen försämras så köper landstinget betalsystem för 75 miljoner. Pengar som kan gå till nolltaxa i kollektivtrafiken och bättre vård. Kommunen Åtvidaberg i Östergötland är ett talande exempel på att nolltaxa fungerar. I Åtvidaberg är all kollektivtrafik gratis och det borde den vara även i hela Östergötland.

Läs mer

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.