Östgötatrafiken blundar för problemen

När plankandet i östergötland ökar efter ännu en i raden prishöjningar väljer östgötatrafiken att hota med hårdare tag. De förstår inte att människor som du och jag plankar för att vi inte har några alternativ.

Vi behöver inte uppmana till brott, Östgötarna plankar ändå för att det är så dyrt att resa med östgötatrafiken. En arbetslös förortsbo behöver inte upplysas om sin privatekonomiska situation, däremot gör vi vardagen lättare för de ekonomiskt svagare grupperna – nolltaxa är en fördelningspolitisk fråga.

Medan Östgötatrafiken höjer avgifterna för att kosta på ökad komfort, nya biljettsystem och möta Connex krav om större budget inser fler och fler att de inte klarar av att balansera matinköp, hyra och kollektivtrafik. De som kan ska uppenbarligen resa fint, andra inte alls. Frågan är inte varför östgötarna plankar, frågan är vad kommunerna och landstingen tänker göra åt de ökande klassklyftorna och de växande sociala problemen.

Under tiden håvar Connex in vinsten.

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.