Bristande underhåll bakom brand – SEKO hotar strejka

Tunnelbanebranden i Rinkeby förra veckan fungerade på många sätt som en varningsklocka. Säkerhetsrutinerna har gåtts igenom och tidningarna har låtit oss förstå att det är en hel del som brister. En anställd på Tågia, företaget som ansvarar för underhållet av tunnelbanan, som planka.nu varit i kontakt med bekräftar det bristande underhållet.

De anställda inom SL-trafiken arbetar på Sveriges farligaste arbetsplats och utsätts utöver olycksrisken också för hot och våld från trafikanterna. Nu hotar SEKO:s klubb 119, som organiserar majoriteten av tunnelbaneförarna, med strejk och polisanmälningar mot SL, Connex och Tågia är inlämnade. De gamla tunnelbanetågen är så pass osäkra att de inte borde få gå i trafik över huvud taget anser de som praktiskt ansvarar för vagnarna. De som ansvarar för ekonomin däremot försöker tona ner kritiken, trafiklandstingsrådet Anna Berger Kettner, (s), åker tunnelbana varje dag, berättar hon för DN, och hon är minsann aldrig rädd.

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.