Planka.nu startar i Östergötland

I dagarna får planka.nu tillskott genom att en lokalgrupp drar i gång i Östergötland. Planka.nu startar också en p-kassa som gäller kollektivtrafiken i Östergötland som drivs av landstingsägda Östgötatrafiken.

I Östergötland ligger Sveriges tredje största spårvagnsstad, Norrköping, där den nya p-kassan naturligtvis gäller. Östergötland har också ett utbyggt pendeltågsnät med flera linjer och förutom den spårbundna trafiken finns också ett stort bussnät.

Målet är självklart nolltaxa. Men Östergötland kan faktiskt stoltsera med en kommun i länet som faktiskt redan genomdrivit nolltaxa, även om det inte är i stor skala. Åtvidabergs kommun skattesubventionerar sedan snart ett år 100% av kostnaderna på kollektiva resor i kommunen.

Vi hälsar planka.nu Östergötland välkomna till gänget och hoppas att man kommer vara lika framgångsrik som vi varit i Stockholm och Göteborg!

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.