SL utreder nolltaxa

Opinionstrycket kring frågan om SL-trafikens finansierande har uppenbarligen även haft effekt hos SL:s styrelse som nu bestämt sig för att utreda vad man kallar för “extrema” taxelösningar. Först och främst handlar det då om att utreda möjligheterna för att införa nolltaxa, men men utreder också bland annat avståndsdifferentierad taxa, utvecklad enhetstaxa och en tidsdifferentierad taxa.

Tyvärr bör man dock inte ha några större förhoppningar om att ett nolltaxesystem kommer att införas som ett resultat av undersökningen. Men det är positivt att se att SL inte längre utesluter en rättvis finansieringslösning av driften av de kollektiva färdmedlena i länet.

– Nolltaxan är planka.nu:s mål, och vi har målmedvetet arbetat för att föra upp frågan på dagordningen i ett par år nu. Att se att SL tvingas ta i och diskutera frågan, om än motvilligt, är ett bevis för vår framgång säger Christian Tengblad på planka.nu.

Läs mer

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.