Media uppmärksammar kontrollantvåldet

Till slut har Stockholmsmedia valt att uppmärksamma det vardagliga våld som connex kontrollanter bedriver i Stockholms tunnelbana mot främst plankare. För några dagar sedan uppmärksammades kontrollanternas systematiska frihetsberövande av trafikanter, något de inte har rätt att göra. Färdbeviskontrollen kritiserades hårt både av jurister och polisen.

City lyfter i går upp en misshandel av en plankare på Skärholmens station som huvudnyhet. En annan trafikant lyckades filma misshandeln med sin mobiltelefon.

Connex kontrollanter har systematiskt misshandlat plankare sedan en längre tid. Som en konsekvens av detta har planka.nu inrättat en kollektivtrafikombudsman som hjälper trafikanter med juridisk hjälp och stöd.

även om det är trist att det tagit tid för media att uppmärksamma kontrollanternas våld kan vi nu bara hoppas att det blir en ändring på denna front. Nolltolerans mot våld i tunnelbanan, både från SL-personalens och trafikanternas sida!

Läs mer

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.