Biljettkontrollanterna begår brott dagligen

Biljettkontrollanterna begår dagligen brott som vem somhelst har juridisk rätt att gripa dom för. Men ansvaret ligger inte hos personalen, det ligger och Sl och Connex som tvingar kontrollanterna att jobba mot kvoter men främst ligger det hos landstingsmajoriteten som genomfört den största prishöjningen i SLs historia. Socialdemokraterna, miljöpartiet och vänstern verkar ha trott att probleme kan lösas genom “hårdare tag” – mer kontrollantvåld – och nya dyra spärrar. Våldet är ett bevis på att de har fel – ett socialt problem med höga priser kan bara lösas genom sociala reformer som nolltaxa.

Både Stockholms City och Metro spinner idag vidare på radions ekot och aftonbladets reportage om att biljettkontrollanterna inte har rätt att gripa någon. Tvärtom kan situationen uppstå att en trafikant har rätt att gripa en kontrollant därför att denna frihetsberövar trafikanten.

Läs mer i Metro [.PDF], Stockholm City, Aftonbladet eller läs och lyssna på inslag på sveriges radios hemsida (Inslag 1 | Inslag 2).

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.