Upprop för studentrabatt

Stockholms studentkårer har i dagarna lanserat en kampanj för studentrabatt i kollektivtrafiken för studenter. Eftersom studenter har låg inkomst, och studielånet har förlorat i värde gent emot studenternas utgifter de senaste åren menar man att även studenter, precis som ungdomar och pensionärer, ska betala mindre än andra i kollektivtrafiken.

Och visst borde studenter slippa betala 600:- för att resa kollektivt i länet. Men visst är det lite tråkigt hur studenterna inte vågar ställa kraftigare krav, exempelvis nolltaxa. Och likaså är det trist att man från studentkårernas sida inte törs ta ett helhetsgrepp kring taxefrågan i kollektivtrafiken. Det finns ju fler grupper än studenter som har problem att betala för sig.

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.