2005-04-08: Reklamkupp mot SL

Under gårdagen genomförde någon en reklamkupp mot SL genom att byta ut en stor del av den reklam SL har uppsatt i informationstavlorna på stationerna och i tågen.

Informationen som sattes upp var förvillande lik den information om SL:s ”trygghetstjänst” som senaste veckorna suttit uppe på stationerna, men innehöll istället ett budskap som protesterade mot SL:s hårdare tag.

Bland annat skriver man ”Vi har höjt priserna om och om igen, byggt nya spärrar, anlitat hundratals väktare och till och med spioner för att spionera på våra egna anställda, allt för att hålla låginkomsttagare och andra icke önskvärda grupper borta från kollektivtrafiken […] Vi är stolta men ännu inte helt nöjda. än finns det folk att kasta ut” .

Planka.nu applåderar denna fantastiska aktion och ställer oss naturligtvis bakom budskapet! Bra jobbat!

Tyvärr tycks Dagens Nyheter tro att planka.nu är de enda som kämpar för en human kollektivtrafik för alla och kontaktade under dagen oss för att höra sig för varför vi genomfört denna aktion. Men naturligtvis står vi inte ensamma i kampen mot SL:s dumheter. Med fler kontrollanter, fler beväpnade väktare, hårdare tag och spioner skapar SL sig allt fler fiender. Till ett allt högre pris.

Uppdaterad 8/4 kl 20.
Under dagen har Antifascistisk Aktion (AFA) i Stockholm tagit på sig ansvaret för reklamsabotaget mot SL. Man har utlovat ett pressmeddelande inom kort! Grymt jobbat, kamrater!

Läs mer

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.