Plankapengar till IMäI

Utan färdbevis i kollektivtrafiken är man utsatt, utan uppehållstillstånd är man chanslös. Planka.nu fortsätter att ge pengar till Ingen Människa är Illegals (IMäI) verksamhet för att finansiera SL-kort åt papperslösa i Stockholm. 3000 kronor ur p-kassan sattes nyligen in på IMäI:s konto.

Nätverket Ingen Människa är Illegal bedriver en kamp för människors rätt att söka och få asyl i Sverige. Deras arbete sker både utåtriktat i
opinionsbildande syfte och under jorden där de hjälper de människor som tvingas leva gömda i väntan på uppehållstillstånd. Men i flyktingpolitiken som bedrivs i Sverige idag existerar ingen medmänsklighet. Senast igår beslutade riksdagen om att inte ge amnesti till alla de flyktingbarn som ligger apatiska i väntan på beslut.

I SL-trafiken har polisen sedan länge använt sig av biljettkontrollanternas razzior för att ta fast papperslösa och avvisa dem. Om en resenär saknar giltigt färdbevis och legitimation och polisen misstänker att hon eller han vistas olagligt i landet gör de ett gripande. Vilka förhållanden den asylsökande sedan ska skickas tillbaka till tycks inte spela någon roll för det svenska rättssystemet. Planka.nu bidrar till IMäI:s arbete genom att bekosta färdbevis för SL-trafiken till de papperslösa som IMäI:s asylgrupp för tillfället arbetar med.

Ingen människa är illegal! Stöd det viktiga arbetet på www.ingenillegal.org och skriv på för allas rätt till amnesti på www.flyktingamnesti.nu.

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.