Färre väljer SL efter prishöjning

När SL i dagarna gjorde sitt bokslut för 2004 var misslyckandet ett faktum. 10 000 färre resenärer per dag och 200.000 färre sålda 30-dagarskort (!). I slutet av november visade SL på ännu sämre siffror – hela 20.000 färre trafikanter än innan prishöjningen. Siffror som nu alltså justerats. SL:s mål under 2004 var att antalet trafikanter skulle öka med 100.000.

Prishöjningen har bidragit till att folk reser mindre, säger Gunilla Rosenqvist, strategisk planerare på SL till tidningen City idag, som rapporterar om SL:s dåliga årsresultat. Till City säger också SL:s presschef Maria Adolfsson att man tror att de förlorade trafikanterna kommer att “hitta tillbaka” till SL. Det brukar rätta till sig efter några månader. Nu var vår höjning ganska rejäl så det kommer nog ta ett tag innan resenärerna hittar tillbaka till oss.

Frågan om vad de 10.000-20.000 trafikanterna SL förlorat tagit vägen ställer sig inte city. Men en adekvat gissning torde vara att både plankningen och bilismen ökat som ett resultat av prishöjningen.

Läs mer

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.