Högerextremister stödjer plundrare

Den högerextremistiska organisationen Sverigedemokratisk Ungdom, ungdomsförbund till Sverigedemokraterna, ger i ett förvirrat pressmeddelande sitt stöd till centerungdomarna i CUF:s innehållslösa “anti-planka”-kampanj plundra.nu.

Moralpaniken tycks vara det genomgående i både CUF:s och SDU:s retorik
när man argumenterar för sin sak. Ty det är det hemska (eller “helt sjuka” för att citera CUF) i själva handlingen “plankning” man är upprörd över. I sakfrågan tycks CUF tvärtom ha förstått att det är för dyrt att resa kollektivt. SDU uttalar dessutom sitt öppna stöd till nolltaxeidén. Några lösningar på taxeproblematiken erbjuder man dock inte.

Vi kan heller inte låta bli att dra vissa paraleller mellan CUF och SDU:s ideologiska arv. Sverigedemokraterna har i mångt och mycket tagit över den centerpolitik som drev igenom bland annat folkomröstningen mot invandring i Sjöbo under 1980-talet. Kanske ska man inte bli förvånad över SDU:s tilltag? Lika barn leka bäst.

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.