Connex utnyttjande av slavarbetare – efterspelet

LO-tidningen alla avslöjade för ett år sedan att connex utnyttjade papperslösa flyktingar som arbetskraft i tunnelbanan till svältlöner. Nu utreder tidningen vad som hänt efter avslöjandena, där unga latinamerikaner arbetat 16 timmar om dagen, 7 dagar i veckan, månad efter månad – och i många fall fortfarande inte fått ut ett öre i lön.

Sju personer är dömda för medverkan i skandalen, men alla menar att connex fortfarande inte städat rent efter skandalen. “Connex utredde sig själva och gick fria” skriver man och ger connex hård kritik för sin “antifackliga företagsstruktur”.

Delar av reportaget ligger uppe på allas hemsida men fler artiklar finns i tidningen som varmt rekommenderas för insyn i politiken hos företaget som kör tunnelbana, spårvagn och lokalbanor i Stockholm.

  • Läs mer på allas hemsida
  • Kommentera

    Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.