Start för reklam på tunnelbanevagnar

Tidningen Resumé rapporterar att det på måndag är premiär för reklammålade tunnelbanevagnar i Stockholm.

Först ut är en vagn som kommer att tapetseras med Aftonbladets logotype i 6 månader. Projektet beskrivs som startstkottet för “en ny reklamprodukt i Stockholm”.

Reklammålade vagnar är vanliga utomlands, men i Stockholm har vi hittills varit skonade från detta. Kritiken från vänsterhåll har varit stor när allt större del av det offentliga rummet täcks med reklam, något som många reagerar på. Representanter från vänsterpartiet i Stockholm har jämfört reklam på tunnelbanevagnarna med grafittimålningar. Rent principiellt är det ingen annan skillnad än att du som har mycket pengar får måla din vagn. Grafittimålarna får sina alster borttvättade på nolltid. Det offentliga rummet blir allt mer reserverat för dem med pengar.

  • Artikeln i Resumé
  • Kommentera

    Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.