Polisrazzior upprör kontrollanter

Att polisen åter igen börjat dyka upp vid biljettrazzior på stationer i förorter med hög andel invandrare för att gripa papperslösa flyktingar är inget nytt. Planka.nu har tidigare agerat i frågan och finansierar färdbevis åt papperslösa genom ett samarbete med Ingen Människa är Illegal (IMäI) som gömmer och hjälper flyktingar.

Nu rapporterar den fackliga tidningen Röd/Svart signal, medlemstidning för driftsektionen Stockholms Tunnelbana och Spårvägar, att polisen utan kontakt med kontrollanterna dykt upp varje gång dessa har biljettrazzior på förortsstationer. Connex hävdar att man inte informerar polisen om vart kontrollanterna kommer att vara, men detta är något som man från kontrollanhåll inte tror på, enligt röd/svart signal. Detta har väckt ont blod hos kontrollanterna, och Röd/Svart signal skriver

Kontrollanterna upplevde det som mycket obehagligt då kontrollerna förvandlades till regelrätta razzior för att få fast papperslösa invandrare. Kontrollanterna hade även hamnat i situationer då de varit tvugna att bevaka grovt kriminella personer i väntan på fler poliser.

Som resultat av detta avser sektionen att uppmana den grupp inom fackföreningeningen SAC/Stockholm LS (som sektionen tillhör) som arbetar kring papperlösa flyktingar att finansiera färdbevis åt denna utsatta grupp.

  • Sektionens hemsida
  • SAC organiserar papperslösa arbetare
  • Ingen Människa är Illegal
  • Kommentera

    Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.