Ingen höjning av tilläggsavgiften

Vägverket har i dagarna avslagit SL:s överklagan av beslutet att man inte får höja tilläggsavgiften för att bli ertappad utan biljett i SL-trafiken från 800:- till 1000:-, rapporterar Dagens Nyheter idag.

Det var i mars i år SL ville höja tilläggsavgifterna från 600:- till 1000:, men vägverket som är den myndighet som har sista ordet i frågan ansåg att 1000: var oskäligt mycket. Därför fick SL (och Västtrafik i Göteborg som ville göra samma höjning) endast höja till 800:. Höjningen kom samtidigt som höjningen på månadskortet från 500: till 600:- och syftade till att skrämma fattiga trafikanter att trots höjningen fortsätta betala SL-kort och inte börja planka.

SL:s förhoppning var också att den höjda tilläggsavgiften skulle knäcka planka.nu:s bötesfond, men resultatet blev i stället en fördubbling av antalet medlemmar i bötesfonden. SL-höjde priserna, och det lönar sig fortfarande att planka!

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.