Plankande studenter

Tidningen Metro lyfter den 1/11 fram frågan om studenter i Stockholms privatekonomi som huvudnyhet. Studenternas kostnader har nämligen stigit med 40% sedan 1989, enligt sparbankens institut för privatekonomi. Detta innebär att en medelstudent, räknat på institutets siffror för en students utgifter jämfört med studiebidraget, går 580:- back varje månad.

I institutets siffror för studenternas utgifter räknar man också in 600:- för att köpa ett 30-dagarskort i SL-trafiken. Skulle man som student låta bli att köpa SL-kort och istället planka till och från skola, vänner, nöjen och annat skulle man få 20:- över varje månad att roa sig för.

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.