SUS agerande väcker debatt

Stockholms Universitets Studentkårs (SUS) beslut att inte låta planka.nu arrangera fest i Allhuset på universitetet i Stockholm i lördags väcker debatt. Dagens Nyheter uppmärksammade under gårdagen den spricka som uppstått i studentkårens styrelse efter att denna inte informerades om hur presidiet, bestående av Christian Löf (vice ordf.) och Johan Klange (ordf.), avsåg agera.

De styrelsemedlemmar och medlemmar i kårfullmäktige, kårens högsta beslutande råd, som planka.nu varit i kontakt med anser samtliga att kårens presidium handlat mot gällande stadgar och regler. Någon anklagelse mot planka.nu eller FAS (studentföreningen vi avsåg arrangera tillsammans med) att vi skulle agerat fel föreligger fortfarande inte.

På torsdagens kårfullmäktigemöte avser delar av kårfullmäktige väcka misstroendeomröstning mot presidiet. Och på radiodebatt i P3 idag säger Lotta Karlshamn (vänsterns studentförbund) att det nu sittande presidiet inte är lämplig för sin uppgift och bör avgå.

  • Debatt i SR:s P3 Front
  • Dagens Nyheter uppmärksammar
  • Kommentera

    Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.