Kontroller inte bättre än spärrar

Vänsterpartisten Jan Strömdahl sitter i SLs styrelse och är nolltaxevän. Men i sin argumentation för öppna spärrlinjer så kommer han bort från de riktiga problemen och vill öka kontrollerna istället. Visst är öppna spärrar effektivare och trevligare, men problemet är de stigande biljettpriserna och det löser man inte genom att fortsätta jaga fattiga stockholmare i kollektivtrafiken. Strömdahl verkar helt ha missat det ökande våldet i tunnelbanan – som beror på upptrappning av kontrollen. Kontrollerna kommer aldrig att bli självförsörjande – därför att kostnaderna inte bara är löner utan också vårdkostander och rättsligt efterspel. Det finns inget radikalt i öppna spärrar om man samtidigt kräver fler kontroller. Lösningen måste vara sänkta biljettpriser och nolltaxa.

Kommentera

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *