Nedskärningarna drabbar SL-anställda

Att kollektivtrafiken ska vara tillgänglig för alla verkar varken vara ett mål för SL eller landstingspolitikerna längre. Först prishöjningar som gör svarttaxi mer ekonomiskt än att köpa kontantkuponger i tunnelbanan och nu, som konsekvens av minskat resande, drar man in busslinjer och avskedar 50 busschaufförer (enligt Stockholm City idag). Självklart minskar resandet om man straffar kollektivtrafiken genom höjda priser. Om man istället sänker priserna eller inför nolltaxa så stimulerar man resandet och kanske kan nyanställa istället! Den nuvarande utvecklingen leder till två trista resultat: de som har möjlighet att ta bilen gör det istället och de som är beroende av kollektivtrafiken men inte har råd blir jagade av kontrollanter.

Robert Skoglund, klubbordförande för kommunal på Hornsbergs bussgarage rasar mot SL och landstingets kollektivtrafikfientliga politik. “Som klubbordförande kan jag säga att [trafiklandstingsråd i Stockholm] Anna Berger Kettner inte är välkommen hit längre”. Planka.nu tycker att varslen om uppsägning ska dras tillbaka därför att busslinjerna behövs om målet med en kollektivtrafik för alla ska uppnås. Av samma anledning jobbar vi för att nolltaxa ska införas.

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.