SL polisanmäler planka.nu

Dagens Nyheter idag skriver om hur SL polisanmäler planka.nu för “snyltning” och uppvigling. Man menar att planka.nu bedriver illegal verksamhet som skadar SL. SL kommer också att arbeta för att få bort planka.nu från Internet genom att agera gentemot tele- och webentreprenörer som man menar stödjer oss.

Den största orsaken till plankning är höga priser. I och med prishöjningen den 1/3 i år, som var den enskilt största prishöjningen i SL-trafiken någonsin, ökade plankningen markant, uppger SL själva. Det är med andra ord SL och landstingets avgiftspolitik som är motorn bakom det orättvisa system som biljettpriserna utgör och därmed plankningen. Planka.nu anpassar sig till en politisk realitet – det faktum att Stockholmarna i stor utsträckning inte har råd att betala för sig. Något de etablerade partierna försöker bortse ifrån. Genom att organisera plankare förstärker vi protesten mot avgiftsystemet.

Planka.nu är ett framgångsrikt koncept. Att SL väljer att använda 6 miljoner kronor (SL:s egna uppgifter) på gigantiska reklamkampanjer mot oss under våren samt att man nu desperat väljer att försöka tysta en kritisk röst genom polisanmälning och att få bort oss från det offentliga rummet visar vilket hot vi är. Antalet medlemmar i vår p-kassa stiger och SL har trots högre tilläggsavgifter och fler kontroller inte lyckats hindra varken plankningen eller oss.

Planka.nu vill att kollektivtrafiken ska vara 100% skattefinansierad. Vi arbetar för att avveckla biljettsystemen, att kollektivtrafiken skall byggas ut och vara trygg och tillgänglig för alla. Läs mer om vi tycker under menyn “gratis kollektivtrafik” ovan.

Polisanmälningen kommer naturligtvis inte hindra vår fortsatta verksamhet.

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.