SL påstår sig ta kritiken seriöst

“Jag åker väldigt mycket [i SL-trafiken], jag har aldrig blivit otrevligt bemött”, säger Lennart Jangälv, SL:s VD som kommentar på den massiva kritik som riktas mot SL:s och Connex:s metoder för att sätta dit plankare. Grundorsaken tror han är att SL har ökat antalet kontroller för att komma till rätta med sin dåliga ekonomi.

Tidningen City rapporterade häromdagen om kritiken som riktas mot huvudsakligen kontrollanterna, och idag rapporterar tidningen om mängder av rapporter från personer som blivit utsatta. även vi på planka.nu tar som vi tidigare rapporterat emot en hel del klagomål, och vi uppmanar alla som råkat illa ut att gå raka vägen till polisen och anmäla.

Planka.nu har tidigare sökt dialog med SL:s ledning kring problemet, vilka endast slagit det ifrån sig med argumentet att man ska upprätta ordningsavtal med sina enteprenörer. För vår del räcker det bra att veta att kontrollanterna följer lagen och att man slipper åka på spö i tuben.

Nu kryper man dock till korset från SL:s sida och hävdar att man kommer ta kritiken seriöst. Vi hoppas att det faktum att problemet uppmärksammas kan leda fram till minskad konfliktnivå mellan trafikanter och kontrollanter i SL-trafiken.

  • Läs artikeln ur Stockholm City
  • Kommentera

    Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.