SL erkänner att plankningen har sociala orsaker

SL har slutligen krupit till korset efter att i månader ha hävdat att plankandet beror på snålhet och lättja börjat erkänna att den har sociala orsaker. Med andra ord att ekonomin och den sociala situationen är viktiga faktorer till varför man väljer att inte betala för sig. Enligt SL:s egna undersökningar ökade plankningen kraftigt i samband med prishöjningen.

I en artikel i Svenska Dagbladet säger Ann-Sofi Chudi, projektledare på SL att Vår slutsats är att plankandet ökade som en konsekvens av prishöjningen. I april [månaden efter SL:s största prishöjning någonsin / planka.nu:s kommentar] var antalet straffavgifter det högsta på minst tio år.

Tidigare har vi påpekat att SL i princip erkänner detta samband i sin senaste årsredovisning där man presenterar ett diagram över sambandet mellan konjunktursvängningar och antal sålda biljetter. Läs mer om det här.

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.