Självrisken återinförs

Från och med den 1:a juli återinför planka.nu självrisken på 100:- i p-kassan.

Det innebär att du som medlem i p-kassan blir tvungen att betala 100:- till oss när du fått en böter för att vi ska betala den. Pengarna skickas antingen in tillsammans med boten eller sätts in på vårt postgirokonto. Betalar du via postgiro bör du ange det på en lapp i kuvertet med böteslappen och när du satte in pengarna.

Orsakerna till att självrisken återinförs är två.

  • Dels därför att klimatet för plankare i tunnelbanan blivit hårdare med fler kontroller och SL:s upptrappade hetskampanjer. Vi vill trots detta kunna garantera en fungerande bötesfond och att allas böter blir betalda.
  • Dels vill vi göra plankarna mer riskmedvetna. Det är viktigt att så många som möjligt aktivt försöker undkomma kontrollerna för att p-kassan ska kunna garantera att de som trots allt åker fast får sina böter betalda.

Vi är trots detta fortfarande mycket billigare än SL!

Vi vill också poängtera vikten av att skicka in inbetalningskortet, kontrollrapporten och självrisken när du skickar in boten. Får vi inte in alla tre kan vi inte betala din bot, och det drabbar bara dig. är det några problem är det bättre att du ringer oss.

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.