Årsrapporter och sommartrafik

SL:s årsrapporter är alltid intressant läsning. Den senaste rapporten är den för 2003 som sedan några veckor ligger online på SL:s hemsida. Här konstaterar man bland annat att antalet sålda biljetter i SL-trafiken följer konjunkturerna.

Intressant information tycker vi. Får vi gissa att konjunktursvackor ger folk mindre pengar i plånboken, samtidigt som landstingets ekonomi knappast går bättre i hårda tider. Resultaten av det har som bekant blivit att avgifterna i SL-trafiken höjts. Samtidigt som antalet sålda biljetter minskar. Ska vi gissa att plankningen ökat också?

är det kanske läge för SL att våga erkänna att ekonomin i allra högsta grad är en viktig faktor för huruvida man har råd att resa kollektivt eller inte. Alla fakta ligger på bordet. Det är till och med SL själva som lagt fram den. Men SL:s officiella syn på plankningen är fortfarande att det beror på vana och att det är för enkelt att inte betala för sig.

Samtidigt har sommartrafiken börjat, med ett antal omläggningar i trafiken. Bland annat börjar SL:s nya designprogram ta form allt mer. Nu har alla tidtabellskartor ritats om, med mer eller mindre intressanta resultat. Exempelvis verkar station Axelsberg inte längre existera, och SL har plockat ner många av linjekartorna från sin hemsida bara något dygn efter att de kommit upp.

  • SL:s årsredovisning 2003 [.PDF]
  • Sommar på tunnelbanan.. fast inte för Axelsbergsbor!
  • Kommentera

    Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.