Planka.nu mötte SL på Östermalmstorg

Idag nådde SL:s anti-planka.nu kampanj sin kulmen då SL:s VD Lennart Jangälv och ordförande Anna Berger-Kettner mötte trafikanter på Östermalmstorgs tunnelbanestation i en hel timme för att diskutera plankning. SL själva annonserade ut jippot som att Jangälv och Berger-Kettner skulle ut och möta “verkligheten”. Att de väljer att göra det i endast en timme och på Östermalmstorgs tunnelbanestation, mitt i Stockholms värsta rikemansghetto, säger en del om deras intentioner.

Planka.nu var naturligtvis på plats och delade flygblad som informerade om nolltaxa, skattefinansiering och p-kassan. TV4 valde att uppmärksamma planka.nu och ett inslag om planka.nu och SL:s antiplanka.nu-kampanj som sändes i 18.10-nyheterna idag 1/6.

SL plöjer ner miljoner i kampanjer för att stoppa plankningen, och mångdubbelt mycket mer för att köpa nya spärrar och anställa fler kontrollanter. Men plankningen ökar ändå som ett resultat av de höga och orättvisa priserna. Du och jag ska tvingas betala – inte bara orimligt höga priser för att resa – utan också miljoner för nya spärrar och mer sofistikerade biljettsystem. Pengar som skulle kunna användas för att bekosta nolltaxan!

Finansieringen av kollektivtrafiken är en klassfråga. När de fattiga inte har råd att betala för någonting som borde vara en rättighet är det en rättighet att agera.

Vi kräver – Fri skattefinansierad kollektivtrafik!

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.