Falska kontrollanter

Reaktionerna på SL:s försök med civilklädda kontrollanter låter inte vänta på sig. Aftonbladet rapporterar om grupper med “falska” civilklädda kontrollanter (läs mer här) som är ute i SL-trafiken och försöker sko sig på plankarna.

Fler kontrollanter i kollektivtrafiken, SL-anställda eller inte, är visserligen ingen höjdare. Men det intressanta är att de “falska” kontrollanterna underminerar SL:s försök med civilklädda kontrollanter. Finns det inget förtroende för en civilklädd kontrollant kommer man få svårt att fortsätta med dessa. För vem vill riskera att den civilklädda kontrollanten är någon som helt enkelt vill stjäla ditt färdbevis?

Faktum är att allt som behövs för att själv gå ut och underminera förtroendet för kontrollanterna är en laminerad pappersbit med connex-logga, bra humör och en dos fantasi. Nästan roligare än att planka!

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.