Planka.nu fortsätter stödja papperslösa

Planka.nu fortsätter sitt samarbete med organisationen Ingen Människa är Illegal som på olika sätt gömmer och stödjer papperslösa flyktingar, det vill säga personer som uppehåller sig i landet utan uppehållstillstånd. Då kollektivtrafiken tack vare ett samarbete mellan polisen och connex biljettkontrollanter blivit en riskzon för denna redan hårt utsatta grupp tycker vi det är viktigt att tillhandahålla dem giltiga färdbevis.

Utan giltigt färdbevis som papperslös flykting i en biljettkontroll är risken stor att man avslöjas och blir gripen på plats av polis. Det finns exempel på personer som utvisats ur landet direkt efter att ha blivit gripna vid en biljettkontroll. Vi menar att ingen ska behöva riskera att bli frånskild från sina barn eller att bli återsända till stater där de riskerar bli torterade eller avrättade. Särskilt inte därför att de utnyttjar kollektivtrafiken.

Detta är inte bara att se som ett stöd till organisationen Ingen människa är illegal och de papperslösa flyktingar som befinner sig i landet idag, utan också som en protest mot en inhuman och rättsvidrig svensk flyktingpolitik.

Ingen människa är illegal!

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.