Fler kontroller i höst

SL trappar upp jakten på avgiftsstrejkarna i tunnelbanan. Fler biljettkontroller på centrala stationer och fler anställda kontrollanter ska skrämma plankarna att börja betala för sig.

Men det är fortfarande både lätt och trevligt att planka i kollektivtrafiken i Stockholm. Men håll ett öga extra öppet för kontroller, särskilt på tunnelbanans stora stationer som Slussen, Gullmarsplan, Odenplan, Fridhemsplan och andra centrala platser.

Medlemskap i p-kassan är ett bra sätt att försäkra sig mot tilläggsavgifterna i tunnelbanan. Men tänk på att p-kassan är en solidaritetskassa, där medlemmarna betalar varandras böter. Blir det för många böter räcker den gemensamma kassan inte till. Och ju mindre du åker fast, destå lägre kan vi hålla medlemsavgiften i p-kassan.

Att SL höjde tilläggsavgiften när du åker dit i en biljettkontroll från 600:- till 800:- klarade planka.nu av utan större problem utan att behöva höja medlemsavgiften i p-kassan då många nya valde att ansluta sig i samband med prishöjningarna 1:a mars. Många tillsammans för en gratis kollektivtrafik!

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.