”SL riktar sig till de förmögna”

SL:s desperation att höja sina resenärers betalningsmoral slog häromdagen totalt bakut då SL:s nytillsatte VD Lennart Jangälv på dyraste möjliga annonsplats i dagstidningarna erbjöd världens rikaste man, IKEA:s Ingvar Kamprad, en gratis pensionärsremsa och gratis fika på SL.

Tidningen Stockholms City undrade, precis som många andra får vi förmoda, vad det var som pågick. Ett försenat aprilskämt? Men i en kort intervju med Lennart Jangälv konstaterar man att det inte rör sig om ett skämt utan ett sätt att få rika människor att resa med SL. Fattiga pensionärer får dock betala remsan själv i fortsättningen konstaterar man.

…och även om det här tilltaget fick även oss på planka.nu att ta oss för pannan så är faktumet att SL riktar sig till förmögna ingen nyhet. Tar man 600:- för ett månadskort exkluderar man de fattigaste och mest utsatta grupperna från de kollektiva trafikmedlen, om de inte väljer att planka (vilket de naturligtvis också borde göra!).

I framtiden håller vi tummarna för att idioten Lennart Jangälv och SL:s styrelse använder våra gemensamma resurser till någonting vettigare än gigantiska reklamjippon och att finansiera Ingvar Kamprads bussresor. Får vi gissa att det är de kommande neddragningarna i turtätheten på buss- och spårvagnstätheten i länet som finansierat SL:s senaste reklamkampanjer?

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.