Planka.nu lanserar sms-tjänst!

Solidaritet i tunnelbanan! Nu drar planka.nu igång sin nya SMS-tjänst för att underlätta plankning i SL-trafiken. Systemet bygger på att trafikanterna tipsar varandra om vart man kan hitta tomma spärrhytter. Skulle du stöta på kontrollanter är det bra att kunna uppge att du passerat in till tunnelbanan/tåget vid en tom spärrhytt. Då slipper du böter men får betala vanlig biljett för resan du åkt. Det enda som krävs är att du har en mobiltelefon med SMS-funktion!

Vår nya SMS-tjänst bygger på att man skickar ett SMS och ber om information till skillnad från vår gamla tjänst som skickade ut all information till alla. Detta innebär att du kan få just den information du vill ha just nu, och att vår arbetsbelastning sjunker. I framtiden kommer du också kunna få tips om vart kontrollanterna befinner sig. Men eftersom dessa rör på sig är detta en svårare tjänst att få att fungera i praktiken, och vi måste få bättre rutiner innan vi kan lansera denna.

Tjänsten är öppen för alla, medlemmar i p-kassan eller inte och syftet är att kunna erbjuda dig som SL-trafikant en tjänst som underlättar att du tar dig från punkt A till punkt B utan att betala för dig. Det är trevligt att planka!

För att ta emot information skickar man ett SMS till 72127 och skriver
yo planka tom – för en lista på tomma spärrhytter

För att tipsa skickar du ett SMS till 71123 och skriver
yo planka msg [tid och station] – för att tipsa om en tom spärrhytt

Systemet bygger på att folk tipsar, så visa solidaritet med dina medplankare och hjälp till att bygga upp en fungerande tjänst. Haken med det hela är att det kostar 5:- att ta emot ett tips. Vi arbetar med att göra tjänsten gratis i framtiden, men tills vidare kostar det några kronor.

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.