Planka.nu tackar för ett lyckat seminarium

Lördagens seminarium på Kulturhuset är nu lyckligt genomfört, upprörda protester och scenskräcksnojjor till trots. Faktum är att planka.nu vill framföra ett varmt tack, inte bara till de som deltog i seminariet, utan även särskilt riktat till det moderata oppositionsborgarrådet “den där Micke eller vad han nu heter” Mikael Söderlund. Micke, utan dig hade vi aldrig fått så mycket publicitet och gratisreklam, så tack ännu en gång!

Nu har vi dessutom blivit polisanmälda, vilket tydligt visar att vi är på rätt väg. Att vi lyckas uppröra så till den milda grad att politiker vill förbjuda och polisanmäla våra evenemang ser vi som ett gott betyg. Vi vinner initiativet och moderaterna och liberala ledarsidor blottar sin desperation och spelar ut sig själva på ett så osmidigt sätt att deras demokratiska ambitioner framstår som högst tvivelaktiga. Enligt SL plankar 33000 människor i Stockholm varje dag, och det är en siffra som ökar. SL:s prishöjningar, i kombination med den bristfälliga servicen, är för många helt oacceptabel.

De som var på plats på seminariet fick inte bara träffa oss som jobbar med planka.nu och lyssna på våra åsikter, utan även ta del av fantastisk, politisk kultur i form av David Wättes film “I väntan på en skattefinansierad kollektivtrafik” och Svensk Pops hitlåt “Hon bor i Farsta”. Johan Ehrenberg höll ett bejublat framträdande om demokrati och öppenhet i kollektivtrafiken och debatten runt omkring, och flera andra intressanta aspekter kring ämnet belystes av kunniga aktivister.

Vi tackar för oss för den här gången och ser redan fram emot nästa seminarium. SL har höjt priserna, inte vi. Kampen fortsätter!

Relevanta artiklar på Yelah.net
Rapport från seminariet
Om mediarapporteringen kring planka.nu

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.