Planka i två månader för 300 kr

Västtrafik skulle den 1 november 2003 höja den tilläggsavgift man får då man ertappas utan giltigt färdbevis på bussar och spårvagnar till 1000 kr. Men på grund av att de glömde skicka in en ansökan till Vägverket om höjningen kunde heller ingen höjning genomföras.

Nu har Vägverket fattat beslut i frågan och kommit fram till att Västtrafik inte får avkräva de ickebetalande resenärerna en sådan stor summa i straffavgift. Vägverket har godkänt en höjning till 800 kr, men Västtrafik kommer överklaga.

Planka.nu anser som bekant att biljettsystem med tillhörande kontrollapparat och tilläggsavgifter är något som borde avskaffas i förmån för en helt skattefinansierad kollektivtrafik. Vi uppmanar också tjänstemän och politiker vars arbete innefattar de allmänna transportmedlen att tänka ett steg längre: Höjda avgifter = fler som plankar!

Gällande månadsavgiften till P-kassan så kommer den även fortsättningsvis vara 200 kr. Vi kommer däremot från och med den 3 mars erbjuda två månaders medlemskap för 300 kr.

Har du frågor? Ring oss: 0706-449013

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.