Vi firade Slussens öppna spärrlinje!

Idag firade Planka.nu station Slussens nyöppnade spärrlinje. I stället för de vanliga stålspärrarna finns nu bara ett svart- och vitrutigt streck på golvet i biljetthallen mot Nacka/Värmdöbussarna och Saltsjöbanan. Detta gör att trafikanterna kan passera förbi spärrhytten utan att visa sin biljett och utan att behöva krångla sig förbi några fysiska spärrar.

Mellan klockan 13 och 15 befann sig planka.nu på plats med banderoll och delade ut flygblad för att fira den öppna spärrlinjen. Responsen från de passerande var god, många var glada för att det blivit lättare att ta sig mellan bussterminalen och tunnelbanan. Särskilt rörelsehindrade och folk med barnvagn har fått det lättare.

– Ni är ett konkurerande företag och Connex vill inte ha er här, ni måste gå härifrån!, lät några väktare som SL-personalen tillkallade meddela. Men yttrandefrihet råder lyckligtvis fortfarande över markandslagarna, och vi påpekade vår fulla rätt att stå kvar vilket också polisen menade. Flera kontrollanter och annan SL-personal var också på plats och inspekterade, med blandade åsikter.

Vi menar att den öppna spärrlinjen är ett steg mot en öppnare miljö i kollektivtrafiken och ett steg mot en fri och skattefinansierad kollektivtrafik som är öppen för alla. Att bygga murar och höja priserna och kontrollavgifterna trappar bara upp en ond cirkel som bara resulterar i att fler plankar och som samhället i stort kommer förlora på i slutändan.

Läs mer om den öppna spärrlinjen här.

Bilder från firandet samt vårt flygblad kommer upp här inom kort.

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.