Svensk Pop gör protestlåt mot prishöjningarna!

I samband med att SL den 1:a mars höjer priserna på busskort släpper bandet Svensk Pop en ny singel. Singeln släpps i samarbete med organisationen planka.nu och innehåller låten “Hon bor i Farsta”. Låten är en protest mot de höga busskortspriserna och handlar om en kille och en tjej som bor på varsin sida av tunnelbanelinjen och därför inte har råd att träffas. Med anledning av singelsläppet visar TV-kanalen ZTV en video till låten, där bland annat tunnelbanelegenden Rebell-Robert medverkar.

“Låten pekar på det absurda i att med höga avgifter stänga ute stockholmarna från sin egen tunnelbana. Eftersom planka.nu står för samma budskap har vi valt att samarbeta med dem om denna singel.” säger Qvarre Pop från Svensk Pop.

“Svensk Pop lyckas i sin låt att på ett roligt och enkelt sätt peka på problematiken med kostnader i kollektivtrafiken. Vi tycker det är jättekul att kunna bredda vårt arbete för en avgiftsfri kollektivtrafik.” säger Ulf Slotte från planka.nu.

Svensk Pop spelar svängig vispop, ofta med en politisk udd. Bandet har hittills släppt 4 skivor och turnerar ständigt runt om i Sverige. Senast de fick uppmärksamhet i media var för låten “Prinsessan Madeleine”, en låt som fick hovet att hota med rättsliga åtgärder (vilket blev en nyhet i tidningar och TV världen över).

BILDER: Foto av Hanna Ekstrand

 • Lyssna på låten här
 • Bandet Svensk Pop:
  Hemsida: www.svenskpop.com
  Mail: bandet@svenskpop.com
  Tel: 0707-905463 (Qvarre Pop, gitarrist)
  0736-932001 (Nippe Svensk, sångare)

  Organisationen planka.nu:
  Hemsida: www.planka.nu
  Mail: sthlm@planka.nu
  Tel: 0739-457168

  Kommentera

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.