Höjda biljettpri(s)er och brutna vallöften!

Röstade du på s, v eller mp i landstingsvalet 2002? Kanske gick du också på det nu brutna vallöftet att SL:s månadskort inte skulle höjas under mandatperioden om dessa partier vann? I vilket fall står vi nu inför ytterligare en prishöjning av taxan i SL-trafiken. Månadskortet kommer kosta 600 kronor och priset på en kupong höjs med två kronor till 12 kronor, vilket innebär att en enkelresa i exempelvis innerstaden kommer att kosta 24:- Ska man dessutom resa till eller från någon av förorterna, något som de flesta gör dagligen, så blir det ännu dyrare. Vi på planka.nu är inte överraskade. Detta är bara fortsättningen på en politik som såväl borgare som socialdemokrater har drivit i decennier.

Samtidigt vill vi passa på att tacka den rödgröna majoriteten för att de har gjort avslag på de borgerliga partiernas begäran att “ta krafttag för att stoppa fuskåkandet”. Kristdemokraterna ville exempelvis höja straffavgiften från 600 till 1200 kronor, en höjning som förmodligen inte skulle vara laglig, då böterna (eller tilläggsavgiften som det kallas) måste vara i relation till biljettpriset. Det är tveksamt om 1200 kronor är en skälig tilläggsavgift för ett biljettpris på 24 kronor.

Som vanligt saknar landstingets politik inte bara visioner, utan också proportioner. Desto mer de höjer priset, desto fler kommer att planka, man har skapat en ond cirkel. Vi förordar att man gör tvärtom! Avskaffa biljettpriserna och omfördela resurserna! Det kommer vi alla att tjäna på!

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.