Protestlista mot prishöjningen

Protesterna mot prishöjningen i Stockholms kollektivtrafik växer. En namninsamling har nu dragits igång av några killar och tjejer mellan 24 och 39 år som bor i Haninge, Tumba, Södertälje, Högdalen, Fisksätra, Sollentuna och Kungsholmen. Så här skriver de:

“När månadskortet i Stockholms kollektivtrafik infördes, det s.k. 50-kortet, betraktades det som ett dyrt kort. Men tanken med det höga priset (50 kronor) var att man skulle finansiera tunnelbyggena som hade kostat väldigt mycket. Med tiden, i takt med att penningvärdet sjönk, skulle sedan 50-lappen bli mindre och mindre värd och priset skulle sjunka för stockholmarna, så när tunnlarna var avbetalda så skulle det vara en mycket billig och självklart tjänst till alla stockholmare: kollektivtrafiken skulle vara till för alla – för 50 kronor per måndad!

Nu är tunnlarna sedan länge avbetalade, men har politikerna hållit kvar vid löftet att kollektivtafiken skulle bli billigare och billigare med åren? Nej, knappast! Priset har t.o.m. ökat stort i förhållande till penningvärdet.”

Om du också tröttnar på att behöva betala för att över huvud taget fritt kunna röra dig mellan olika delar i staden vi bor i, kan du skriva på protestlistan här:

http://sl-kortet.ath.cx

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.