Uttalande ang. Nedskärningar och prishöjningar

SL annonserar nedskärningar på 70 miljoner 2004, landstinget signalerar om chockhöjningar av priserna som möjlig lösning på de ekonomiska problem som finns. Samtidigt skall, enligt Metro, otroliga 267 miljoner läggas på de nya monsterspärrarna och 110 miljoner på ett nytt kamerasystem.

Dessa massiva satsningar på kontrollsystem skall alltså betalas genom försämringar av trafiken, samt genom höjda priser. Priset för månadskort har nått smärtgränsen för länge sedan, och det är uppenbart att ännu fler kommer att avgiftsvägra om höjningen genomförs. Det enkla svaret på problemen är att använda spärrmiljonerna till att sänka priserna, med en total avveckling av spärrar och komntrollanter samt införande av nolltaxa som långsiktigt mål. Till dess står planka.nu till er tjänst!

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.